De Stee

Wonen aan de rand van de polder

Wonen in een landelijke omgeving Het project “de Stee” in Simonshaven biedt een diversiteit aan woonmogelijkheden in een unieke, groene omgeving binnen de gemeente Nissewaard. Deze locatie is prachtig gelegen te midden van weilanden, water en de polder en biedt toch alle voordelen van nabijheid tot Spijkenisse. Zo is ook de metroverbinding, die naar het centrum van Rotterdam leidt, op 10 minuten fietsafstand gelegen. Het uitzicht over de uitgestrekte polder en het iconische witte kerkje uit 1854 voegt een bijzondere charme toe aan de omgeving.

  Naast de ligging in een mooie groene omgeving, wordt ook het terrein rond het gebouw groen ingericht. Ook hebben de appartementen op de begane grond allen een tuin, hetzelfde geldt voor de rijwoningen. De maisonnettes op de verdieping zijn voorzien van een loggia/balkon, waarvan de mooie omgeving goed zichtbaar is.

Het appartement van uw dromen Het appartement van uw dromen
Het appartement van uw dromen

Voor ieder wat wils

Het project is opgezet als een woonboerderij, met het idee, alle generaties onder één dak. Het gehele gebouw omvat een variatie aan woningtypen. Hiermee wordt voldaan aan de woonvraag in Simonshaven en omgeving. Er zijn 4 eengezinswoningen, 4 studio’s, 3 levensloopbestendige appartementen en 10 maisonnettes beschikbaar. De rijwoningen zijn geschikt voor (startende) gezinnen. Naast de ruime tuin, is het zitgedeelte van ruim 4 meter hoog een uniek aspect van deze woningen. De studio’s zijn geschikt voor starters.

Het appartement van uw dromen
Het appartement van uw dromen

De studio’s zijn hoog en flexibel in te delen door de grote open leefruimte. De levensloopbestendige appartementen hebben zowel een voor- als achtertuin, een woonkamer die overgaat in een open keuken en een zeer ruime hoofdslaapkamer met uitzicht richting de weilanden aan de Hogeweg. De maisonnettes zijn voor zowel starters als doorstromers. Deze appartementen van 2 (of 3 bouwlagen) maken een splitsing tussen het wonen en slapen, door het slapen een verdieping hoger te leggen. Hierdoor ontstaat er bijzonder woningtype.

Download de brochure

Voorbehoud De perspectieftekeningen in deze brochure geven een impressie. Het is met recht een ‘artist impression’ waarin de illustrator zich soms wat artistieke vrijheden gunt. De inrichting van de openbare ruimte is naar de fantasie van de illustrator ingevuld. Ondanks alle zorgvuldigheid die we hebben nagestreefd, kunnen aan deze geen rechten worden ontleend.

Het appartement van uw dromen

Kies uw appartement/indeling

In basis zijn er 9 type woningen:

Download de brochure

Type A Bouwnummer 1, 2, 3, 4

Rij- of hoekwoning met tuin, 113m²

Via de entree met toilet en meterkast bereik je de keuken/ eetkamer. Bij bouwnummer 1 en 2 is de hal, het toilet en een stukje van de leefruimte een trede hoger gelegen dan de rest van de leefruimte. Bij bouwnummer 3 en 4 is deze trede niet aanwezig. De keuken bevindt zich aan de voorzijde van de woning. De woonkamer die aan de achterzijde gesitueerd is, ligt 1,5 meter lager dan het eetkamer/keukendeel van de woning, waardoor deze ruim 4 meter hoog wordt.

Vanaf het eetkamerdeel kunt u middels de trap de eerste verdieping bereiken. Vanaf de overloop zijn de grote slaapkamer aan de achterzijde, de tweede slaapkamer aan de voorzijde en de badkamer te bereiken. De badkamer is voorzien van een wastafel en douche (en optioneel een toilet).

Via de trap grenzend aan de overloop is de zolder te bereiken. Dit is een vrij indeelbare zolderkamer met toegang tot de technische ruimte. De hoekwoning heeft twee boogramen in de kopgevel zitten die zorgen voor extra daglicht. De indeling van de technische ruimte wijkt daardoor licht af van de overige rijwoningen. In de technische ruimte komen de installaties voor verwarming/ koeling en ventilatie te staan.

Kortom, een unieke en ruime woning.

Type B Bouwnummer 5a

Studio met tuin, 45m²

Via de entree met meterkast bereik je met aparte toegang de badkamer en leefruimte. In de leefruimte is de keuken centraal geplaatst. De zithoek en eethoek zijn aan de gevel gesitueerd en de positie van het bed is aan de achterzijde van de woning. De ruimte is echter, los van de keuken, vrij indeelbaar.

Vanaf de leefruimte is ook de technische ruimte te bereiken. De badkamer is voorzien van een wastafel, douche en toilet.

Kortom, een mooie compacte starterswoning.

Type C Bouwnummer 5b

Studio met tuin, 49m²

Via de entree met meterkast bereik je met aparte toegang de badkamer en leefruimte. In de leefruimte is de keuken centraal geplaatst. De zithoek en eethoek zijn aan de gevelzijde gesitueerd en de positie van het bed is aan de achterzijde van de woning. De ruimte is echter, los van de keuken, vrij indeelbaar.

Vanaf de leefruimte is ook de technische ruimte te bereiken. De badkamer is voorzien van een wastafel, douche en toilet. Kortom, een mooie compacte starterswoning.

Type D Bouwnummer 6, 7, 8

Levensloopbestendig appartement met tuin, 95m²

Via de entree met meterkast bereik je met aparte toegang de hoofdslaapkamer, het toilet, de badkamer en woonruimte. De slaapkamer is aan de achterzijde van het gebouw geplaatst, grenzend aan de voortuin van de woning.

De badkamer is voorzien van een wastafel (eventueel een dubbele) en douche. De keuken, zithoek en eethoek bevinden zich in één ruimte. Bij binnenkomst in de woonruimte kom je in de keuken binnen. De zithoek is aan de tuinzijde gesitueerd.

Tussen de keuken en zithoek is ruimte voor de eethoek. Vanaf deze woonruimte zijn met aparte toegang de tweede slaapkamer en technische ruimte bereikbaar. De slaapkamer grenst aan de tuin.

Kortom, een licht en ruim opgezet appartement.

Type E Bouwnummer 9a, 9b

Studio met tuin, 44m²

Via de entree met meterkast bereik je met aparte toegang de technische ruimte en leefruimte. In de leefruimte is de keuken centraal geplaatst. De zithoek en eethoek zijn aan de gevel met pui gesitueerd en de positie van het bed is aan de achterzijde van de woning. De ruimte is echter, los van de keuken, vrij indeelbaar.

Vanaf de leefruimte is ook de badkamer te bereiken. De badkamer is voorzien van een wastafel, douche en toilet.

Kortom, een mooie compacte starterswoning.

Type F Bouwnummer 10a, 11a, 12a, 13a

maisonnette met balkon, 76m²

Via de gezamelijke entree is de voordeur van deze woning te bereiken. De entreehal van de woning zelf is voorzien van een meterkast en aparte toegang tot het toilet en de woonruimte. De woonruimte biedt plaats aan een zithoek, eethoek en keuken. Het balkon is ook toegankelijk vanaf de woonruimte.

De trap naar de hoger gelegen verdieping begint in de woonruimte. Boven aan de trap is een hal voorzien. Vanaf deze hal is de slaapkamer en badkamer te bereiken. De badkamer is voorzien van een wastafel, douche en optioneel een toilet.

In de ruime slaapkamer is een vlizotrap voorzien voor toegang tot de zolder. Op de zolder komen de installaties te staan. Hierdoor ontstaat een bijzonder drielaags appartement.

Type G Bouwnummer 10b, 11b, 12b, 13b

maisonnette met loggia, 74m²

Via de gezamelijke entree is de voordeur van deze woning te bereiken. De entreehal van de woning zelf is voorzien van een meterkast en aparte toegang tot het toilet en de woonruimte. De woonruimte is ingedeeld met een zithoek, eethoek en keuken. De loggia is ook toegankelijk vanaf de woonruimte.

De trap naar de hoger gelegen verdieping begint in de hal. Boven aan de trap is een overloop voorzien waarvandaan de slaapkamer te bereiken is.

Via de ruime slaapkamer is de badkamer en technische ruimte met afzonderlijke toegang bereikbaar. De badkamer is daarnaast voorzien van een wastafel en douche, met optioneel een toilet.

Kortom, een bijzonder tweelaags appartement op het zuidoosten.

Type H Bouwnummer 14a

maisonnette met balkon, 77m²

Via de gezamelijke entree is de voordeur van deze woning te bereiken. Vanaf de entree van de woning zelf is de meterkast en het toilet bereikbaar. De entree staat in een open verbinding met de woonruimte.

Deze woonruimte is voorzien van de keuken en biedt ruimte voor een zithoek en eethoek. Het balkon is ook toegankelijk vanaf de woonruimte. Vanaf het balkon en vanuit de woonkamer is prachtig zicht op het voor Simonshaven kenmerkende witte kerkje.

De trap naar de hoger gelegen verdieping begint in de woonruimte. Boven aan de trap is een hal voorzien waarvandaan de slaapkamer te bereiken is.

De badkamer, die toegankelijk is vanaf de slaapkamer, is voorzien van een wastafel en douche. In de ruime slaapkamer is een vlizotrap aanwezig voor toegang tot de zolder. Op de zolder komen de installaties te staan.

Kortom, een bijzonder drielaags appartement met uitzicht op het witte kerkje.

Type I Bouwnummer 14b

maisonnette met loggia, 71m²

Via de gezamelijke entree is de voordeur van deze woning te bereiken. Vanaf de entree van de woning zelf is de meterkast en het toilet bereikbaar. De entree staat in een open verbinding met de woonruimte. De woonruimte biedt plaats aan een zithoek, eethoek en keuken. De loggia is ook toegankelijk vanaf de woonruimte. Vanaf de loggia en vanuit de woonkamer is prachtig zicht op het voor Simonshaven kenmerkende witte kerkje.

De trap naar de hoger gelegen verdieping begint in de woonruimte. Boven aan de trap is een overloop voorzien waarvandaan de slaapkamer te bereiken is.

Via de ruime slaapkamer is de badkamer en technische ruimte met afzonderlijke toegang bereikbaar. De badkamer is daarnaast voorzien van een wastafel en douche, met optioneel een toilet.

Kortom, een bijzonder tweelaags kopappartement met zicht op het witte kerkje.

Duurzaamheid

Alle woningen in de Stee worden zeer energiezuinig gebouwd. De energielabels van de woningen hebben minimaal label A+ en zijn volledig gasloos. Alle woningen worden voorzien van een warmtepomp en een warmteterugwinning-unit (WTW).

De buitenunit van de vier rijwoningen wordt geplaatst in een ‘schoorsteen’ op het dak. Alle woningen hebben een technische ruimte met aansluiting voor wasmachine en droger, behalve woning 10a, 11a, 12a & 13a. Bij deze woningen zijn de wasmachine en droger aansluitingen in de badkamer aanwezig. Bouwnummer 14a is voorzien van een open washok/inloopkast, waarin de aansluiting voor wasmachine en droger zijn voorzien.

Het merendeel van de zonnepanelen bevindt zich aan de zuidoostzijde van het gebouw. Ook aan de noordwestzijde van het gebouw worden enkele zonnepanelen geplaatst.

Het appartement van uw dromen

Terreininrichting Het plan voor het gebouw maakt gebruik van het hoogteverschil in het terrein. Zo zijn de rijwoningen voorzien van een verlaagde woonkamer en zijn de tuinen van de studio’s en levensloopbestendige appartementen aan de zuidoostzijde van het gebouw verlaagd ten opzichte van het looppad. Wat voor een bijzondere opzet zorgt.

Het looppad omgeven door groen leidt van de Ring naar het lager gelegen parkeerterrein aan de Hogeweg. Alle woningen hebben daarbij minimaal één parkeerplaats op het eigen terrein, sommige standaard twee. Overige parkeerplaatsen zijn optioneel en bij te kopen. Het parkeerterrein telt 40 parkeerplaatsen.

Ook zijn er twee bergingblokken aanwezig op het terrein, hierbij hebben alle woningen een eigen berging, behalve de vier studio’s, deze hebben één gezamelijke berging.

Het pad aan de noordwestzijde van het gebouw ligt ongeveer 60-100 cm hoger dan het parkeerterrein.

Het hoogteverschil wordt opgevangen met hellingbanen om de rolstoeltoegankelijkheid te behouden. Door de aanwezige groene afscheiding van het pad en het hoogteverschil wordt vanaf de woningen niet direct op de auto’s gekeken.

Architectuur De bakstenen woonboerderij heeft naast materialisering en vormgeving nog meer verwijzigingen naar de bestaande schuur. Zo zijn de wolfseinden en de daaronder geplaatste kenmerkende boograampjes ook in het nieuwe gebouw terug te vinden. De uitsnede uit het gebouwvolume bij de rijwoningen wordt afgewerkt met een horizontale beplating in donkere kleur, als verwijzing naar gepotdekselde houten schuren. Verder zijn er verbijzonderingen aangebracht in het metselwerk, van natuursteen en metselwerk.

Het gehele plan resulteert in een gevarieerd aanbod van woningen, van klein tot groot, van meerlaags tot enkellaags. Mooi gesitueerd in de kern van Simonshaven in de mooie groene Zuidhollandse polder van Voorne-Putten.

Het appartement van uw dromen

Woord van de architect

Halverwege 2022 is ons door onze opdrachtgever FIT Real Estate gevraagd te kijken naar bebouwingsmogelijkheden van de prachtige locatie aan Ring 4 te Simonshaven. We zijn gelijk gaan kijken naar deze locatie en troffen hier een gave koprompboerderij aan. Deze bouwvorm is zeer kenmerkend voor deze Zuid Hollandse polders.

De verschijningsvorm van de oude schuur, die vanwege zijn slechte bouwkundige staat gesloopt dient te worden, hebben we dan ook begrijpelijkerwijs als uitgangspunt gehanteerd voor ons ontwerp. We zijn op zoek gegaan naar een “woonboerderij”. Waarbij de originele historische kopwoning blijft staan. Met het iconische Witte Kerkje, gelegen honderd meter noordelijk van ons bouwperceel, het prachtige natuur en weide gebied, de polders richting Rotterdam en de skyline van Rotterdam aan de horizon zijn we gestart met deze uitdagende opdracht.

Vanaf het allereerste moment was ons ook meteen duidelijk dat we de oude schuurmassa, gezien de zeer subtiele historisch gegroeide bebouwing rondom de voormalige haven van Simonshaven, exact moesten kopiëren qua bouwvorm en uitstraling. Het complexe bouwprogramma van kleine en grotere appartementen en rijwoningen diende volledig binnen de historische massa te passen. Tevens waren de diverse niveauverschillen in het terrein aanleiding om ook inpandig het gebouw mee te nemen, met als gevolg diverse niveauwisselingen.

Refererend naar de huidige baksteen hebben we gekozen voor een licht genuanceerde leverkleurige baksteen. Het dak zal gedekt worden met een donkere, enigszins genuanceerde keramische dakpan. De buiteninrichting van het terrein hebben we ook zo natuurlijk mogelijk, groen en met diverse aanwezige niveauverschillen ingericht, maar wel met een afdoende hoeveelheid parkeerplaatsen en bergingen.

We zijn overtuigd dat het ontwerp zich perfect zal schikken in het landschap en een heerlijke woon- leef omgeving zal gaan vormen voor jullie, de mogelijk toekomstige bewoners.

We wensen jullie, misschien ietwat voorbarig, nu al een heerlijk leven in deze woonboerderij.

Ir Guido Goethals VG Architecten
Ir Guido Goethals

Het appartement van uw dromen Het appartement van uw dromen

Bent u geïnteresseerd in een van de woningen in project ‘de Stee’, neem dan contact op met de makelaar:

Toussaint woning- en bedrijfsmakelaardij

Marrewijklaan 18
3201 BH Spijkenisse
0181 619 888
info@toussaintmakelaardij.nl